Akıllı Bina Sistemleri

Günümüz teknolojisi, bina otomasyon sistemleri ile konfor düzeyini artırırken enerji tasarrufuna da imkan sağlıyor. Peki, bunu nasıl yapıyor? Mevcut iklimlendirme otomasyonları ve tek bir merkezden yönetilen sistemler sayesinde.
Genellikle bina içerisinde ısıtma, soğutma, iklimlendirme, aydınlatma, taşıma (asansör, yürüyen merdiven v.s.) gibi teknik sistemlerin kontrol merkezleri dağınık bir şeklide konumlandırılmıştır. Daha detaylı bahsedersek; klima santralleri, aspiratörler, ısıtma kazanları, soğutma sistemleri, aydınlatma, havalandırma ve asansör gibi sistemlerdir bunlar. Günlük işlevlerini yerine getirmesi gereken tüm bu sistemlerden sorumlu personel ve bakım onarım çalışmalarını yürütecek nitelikli işgücü gereklidir. Peki, bu sistemlerin tek bir merkezi kumanda odasından yürütüldüğünü ve başında durmasıiçin tek bir personele ihtiyacınız olduğunu düşünün.

Akıllı Bina Otomasyon Sistemleri, yukarıda da belirtildiği gibi ısıtma, soğutma, havalandırma, aydınlatma, jeneratör, hidrofor, VRF-VRV sistemleri, fan coiller, VAV’ler gibi farklı teknik donanımların tek bir merkezden kontrolü, izlenmesi ve raporlanmasını kapsar. Tüm bunların yanı sıra kapalı devre televizyon (CCTV), kartlı geçiş, yangın algılama gibi güvenlik sistemleri ile entegre bir şekilde çalışarak yapının tek merkezden az sayıda personel ve yüksek verimlilikle çalışmasını sağlar.

AKILLI BİNA SİSTEMLERİNİN FAYDALARI

  1. Merkezi İşletme ve Akıllı Otomasyon Sistemleri sayesinde, her türlü olumsuz durum veya olumsuz duruma yol açabilecek arıza uyarıları bilgi sistem aracılığıyla izlenebilir.
  2. Otomasyon sistemleriniz belirli bir zaman programına göre çalıştırılıp, durdurulabilir. İstendiğiniz zaman çalıştırılıp istediğiniz zaman durdurabildiğinde enerji tüketimi minimuma indirilecek.
  3. Cihazların kontrol ve denetimi için personel sayısı azaltıldığı gibi, personelde kaynaklı hatalar da ortadan kalkacaktır.
  4. Cihazların çalışma yoğunluğu hesaplanabildiği için periyodik bakım programları hazırlanabilecek ve cihazların ve sistemin verimi ve ömrü artacaktır.
  5. Sistemde yedeği olan cihazlar, ana cihazların çalışma oranına göre istenildiği zaman değişimi yapılabilir.
  6. Elektrik kesilmesi sonucunda duran cihazlar tekrar enerjinin gelmesiyle bir anda çalışmayacak, kademeli olarak aktifleşecektir. Böylece aşırı yüklenmenin bırakacağı hasarlara karşı önlem alınmış olacaktır.

Prokare akıllı bina sistemlerinde 18 yıllık deneyimi ve uzman kadrosu ile anahtar teslim projelere imza atmaktadır. Prokare ekibi sorunsuz ve eksiksiz hizmet için proje bazlı olarak çalışmalarını yürütmektedir.